24 C
Alicante
30.4 C
Málaga
23.6 C
Las Palmas de Gran Canaria

Vaksinerte kan reise fritt til Spania

Fra og med 7. juni åpner Spania opp for fri innreise for alle som er vaksinerte. Reglene sier at man må ha mottatt vaksinen minst 14. dager før ankomst-dato.

Man fjerner også krav om PCR-test / vaksine for reisende fra “grønne-områder”.

Spanske myndigheter godtar bekreftelser på vaksineringen på papir så lenge sertifikatet er skrevet på spansk eller engelsk. Vaksinen må være en av de som er godkjent av det Europeiske helse-organet EMA eller en av vaksinene listet på WHO’s liste for «nødbruk av vaksiner».

Krav om negativ Covid-test

Frem til 7. juni kreves det en negativ PCR-test for innreise til Spania. Reglene som skal gjelde fra og med 7. juni er ikke publisert i detalj. Mest sannsynlig vil kravet bli opprettholdt for de som ikke er vaksinerte.

Barn er unntatt fra kravene

Barn, de under 18 år, har ingen krav om vaksinering når de reiser med familien. De må bare fremvise en negativ PCR-test ved ankomst. De under 6 år er også unntatt dette kravet.

Reisende fra «grønne soner» er unntatt vaksine-kravet

I reglene spanske myndigheter har lagt frem heter det seg at reisende fra “grønne” områder er fritatt krav om negativ Covid-test eller vaksine. Det er EU’s oversikt som definerer grønne, orange og røde soner. Klikk på kartet for å se oppdaterte data.

Enkelte land er unntatt fra kravet om vaksine. Dette gjelder land med så lav smitte-grad at de er definert som «sikre». Norge er ikke på denne liten og har i dag en smitte-rate langt unna det kravet satt av Spania/EU.

Må fortsatt fylle ut helsekontroll-skjema

Reisende til Spania må fortsatt fylle ut egen-erklæring om helse før ankomst. Dette kan gjøres via websiden Spain Travel Health eller den tilhørende mobil-applikasjonen.

Sjekkes på flyplassen

Ved ankomst til Spania sjekker man temperaturen til passasjerene for å identifisere de som eventuelt har feber og man kontrollerer folks egen-erklæring om helse.

Relaterte saker

- Advertisement -