31.6 C
Alicante
30.4 C
Málaga
28.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Reiseforsikring til Spania i 2021

Sist oppdatert 22. Mai 2021

Europeiske Reiseforsirkring er igjen gyldig i Spania.

IF og Europeiske Reiseforsirkring annonserte 22.mai at de endrer betingelsene for deres reiseforsikring slik at den nå dekker reiser til Spania uavhengig av regjeringens reiseråd.

Med det dekker de mest populære norske reiseforsikringer reise til Spania nå.

FrendeForsirking dekker også «røde land»

En reiseforsikring fra FrendeForsikring dekker også reiser til land som er listet «rødt» i følge det norske utenriksdepartementet. Frende skriver på sin webside at i sommer er reiseforsikringen din gyldig uansett.

Gjensidiges reiseforsikring gjelder i Spania

SpaniaPosten har vært i kontakt med kommunikasjonssjef Bjarne Rystad i Gjensidige, om reiseforsiktingens gydlighet om man reiser til Spania denne sommeren sier han:

Velger du å trosse UDs reiseråd må du være forberedt på at forsikringen ikke vil dekke tap eller utgifter som har sammenheng med Korona-epidemien eller tiltak knyttet til denne.

Dette skyldes at risikoen er kjent på forhånd. For andre hendelser som ikke har sammenheng med Koronaviruset, gjelder forsikringen som normalt.

Med andre ord dekker Gjensidiges reiseforsiking ulykke, tyveri som eventuelt kunne skje i Spania også denne sommeren.

Bedre og billigere forsikringer fra AXA?

Nordmenn står selvsagt fritt til å kjøpe seg reiseforsikringer fra leverandører i andre EU land som følger andre standarder. Europeiske leverandører kan tilby forsikrings-produkter med bedre dekning og selskapene har bedre service i Spania hvor de også har egne representanter.

Best kjent er trolig AXA, selskapet er opprinnelig fransk men er ett av de største forsikringsselskapene i Spania. Deres «AXA Schengen» dekker skader / tap på opptil 100.000 Euro ved reise i alle land i Schengen sonen inklusive reiser i Norge eller Spania så lenge reisen er maks 180 dager. Pris er fra €30 pr uke. For mer info se AXA Europe Travel Schengen.

Heymondo reiseforsikring

AXA står bak Heymondo som har en god forsikring med egen app. Det er enkelt å få en pris for akkuat perioden du skal reise, man kan også kjøpe reiseforsikring for et helt år av gangen. Heymondo skriver spesifikt at de dekker medisinsk hjelp under reise inkludert behandling og hjemreise når de gjelder coronaviruset.

ASA har en tjeneste hvor man kan søke blant flere leverandører av reiseforsiking som også dekker Spania. Man legger inn data som alder, nasjonalitet, hvor man skal reise og lengde på turen så får man opp priser med flere selskaper. Priser fra rundt 2 Euro pr reisedøgn. Se asaincor.com

Allianz er ett tysk storselskap mange kanskje kjenner, Allianz Global Assistance er deres forsikring som også dekker reiser i Spania. Mer info på: www.allianz-assistance.es

Relaterte saker

- Advertisement -