25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Høyere priser på leiebil i Spania denne sommeren

Med stengte flyplasser og restriksjoner på folks bevegelse ble spanske leiebil-bransjen ble hardt rammet av Corona-pandemien. Leverandørene kvittet seg med så mange biler de kunne for å lette på den økonomiske byrden mens folk forble hjemme, dette fører til høyere priser nå enn før pandemien.

Usikkerhet rundt årets sesong samtidig som bil-fabrikkene sliter med Corona-relaterte logistikk-problemer begrenser antallet nye biler i markdet.

Halv pris sammenliknet med Norge

Til sammenlikning koster en bil fra Avis bilutleie fra Gardermoen flyplass 5787 Norske kroner for en uke i juli. Dette er mer enn del dobbelte av hva samme bilen koster i Spania på samme tidspunkt.

Effekten nå er den samme man så i slutten av finanskrisen. Færre biler i markedet betyr høyere priser på leiebil i Spania i de periodene etterspørselen er størst. For leverandørene er det ikke lønnsomt å hande inne store antall nye biler for å leie dem ut i en kort høysesong når man er usikker på etterspørselen resten av året.

Billig i juni, høysesongen begynner i midten av juli

For rundt 50 Euro kan man leie en bil på Alicante og Malaga-flyplass en uke i Juni. Prisene stiger en del i juni og når toppen rundt midten av måneden og holder seg stabile ut august.

Bestill nå, prisene bil stige når antallet tilgjengelige biler går ned.

Priseksempler fra SpaniaGuiden på leiebil i Spania en uke med henting på Alicante flyplass:

Utlevering 27. juni, Fiat 500 Lounge 52,03 Euro.

Utlevering 04. juli, Fiat 500 Lounge 151,26 Euro.

Utlevering 18. juli, Fiat 500 Lounge 207,26 Euro.

Utlevering 01. August, Fiat 500 Lounge 207,26 Euro.

Utlevering 22. August, Fiat 500 Lounge 207,26 Euro.

Merk at prisene fra SpaniaGuiden er inkludert ekstra avgifter som gebyr for refusjon av bensin, flyplass-avgift, standard forsikring etc. Fri avbestilling er også inkludert i prisen og man kan reservere leiebilen uten å betale noe online på forhånd.

*Merk at prisene på leiebil kan endres fra dag til dag. Prisene oppgitt i denne artikkelen er fra 22. juni.

Relaterte saker

- Advertisement -