27 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Guide til Spanias innreise-regler

Reise innad i EU/EØS-området er i utgangspunktet knyttet opp til EUs nye «Digitale grønne pass», også omtalt som vaksinepass. EUs pass ble tatt i bruk 1. juli. Det er ment å sikre fri ferdsel mellom EUs 27 medlemsland.

Enkelte land, som Spania, godtar også andre typer dokumentasjon på vaksinering. Dette inkluderer det personlige koronasertifikat man enkelt kan få på Helsenorge.no. Kravet i Spania er at vaksinens andre dose må være satt minst 14 dager før innreise til Spania.

Reisende fra «grønne omåder» ha fri innreise til Spania

Reisende fra land som i følge EUs kart er «grønt» er unntatt fra slike krav ved innreise. Pr 2. juli er mesteparten av Norge «grønt» med unntak fra Agder og Rogaland.

Reisende som ikke har vaksine-sertifikat eller kommer fra et «grønt» området må fremvise en negativ Corona-test ved innreise til Spania i form av en PCR-test eller antigen.

Barn under 12 år, som reiser sammen med en voksen, kan reise fritt inn til Spania.

Slipper krav om karantenehotell ved hjemreise til Norge

Torsdag 3. juni fjernet man i Norge kravet om karantenehotell ved hjemreise til Norge for de som er vaksinerte og kan fremvise digital dokumentasjon på dette.

Reiseforsikring for sommeren 2021

De fleste vanlige reiseforsikringen dekker nå igjen Spania. Dette inkluderer IF og Europeiske reiseforsikring, Gensidige, FrendeForsikring, Mondo og AXA. Les egen sak om reiseforsikring.

Relaterte saker

- Advertisement -