23.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
21.4 C
Las Palmas de Gran Canaria

Vaksinerte slipper karantenehotell ved hjemreise til Norge

Fra torsdag 3. juni klokken 12.00 fjerner man kravet om karantenehotell for personer som er vaksinert i Norge og kan fremvise digital dokumentasjon. Det er Norges helseminister Bent Høie som opplyser dette under en pressekonferanse onsdag 2. juni.

Han sier at man må kunne revisere folks vaksinestatus på Helsenorge.no – Det er politiet som skal kontrollere dette ved innreise til Norge. Dette er en midlertidig ordning som gjelder frem til 11. juni.

Over en million nordmenn er fullvaksinerte ved inngangen til juni måned.

Corona-sertifikat klart 11. juni

Det «endelige» norske digitale corona-sertifikatet blir klart 11. juni og vil forenkle nordmenns reiser både inn og ut av Norge. Man kan allerede nå hente ned en forenklet versjon av sertifikatet på Helsenorge.no

Det norske sertifikatet får to ulike visninger. Ene viser om man har «grønn status», den andre visningen viser om man er vaksinert, testet eller har hatt Covid-19. Den sistnevnte «modusen» er den man vil måtte viser ved reise til land som Spania. Den første med «grønn status» er den man vil bruke ved deltakelse på større arrangementer i Norge. Det digitale sertifikatet kobles til en kontrollerbar QR kode.

Fri innreise til Spania

Spanske myndigheter annonserte nylig at vaksinerte kan reise inn til Spania helt fritt uten å fremvise PCR-test e.l.

Fra og med 7. juni åpner Spania opp for fri innreise for alle som er vaksinerte. Reglene sier at man må ha mottatt vaksinen minst 14. dager før ankomst-dato.

Relaterte saker

- Advertisement -