20.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20 C
Las Palmas de Gran Canaria

Snur om reiseforsikring i Spania

Europeiske Reiseforsikring vil nå dekke de som reiser til Spania igjen. Selskapet valgte tidlig i pandemien å fjerne dekningen for de som velger å reise ut mens UD gir nordmenn råd om å bli hjemme.

I samme perioden har Europeiske Reiseforsikring mistet markedsandeler til internasjonale konkurrenter, spesielt det nye tilbudet fra AXA, Heymondo.

Se SpaniaPostens oversikt over reiseforsikring som gjelder i Spania 2021.

Gjensidiges reiseforsikring har fortsatte å gjelde ulykke, tyveri som eventuelt kunne skje i Spania under pandemien. Kun ting direkte relatert til Covid-19 har begrensninger hos Gjensidige.

Europeiske Reiseforsikring opplyser lørdag 22. mai i en pressemelding at de åpner opp, og gir kundene gyldig reiseforsikring i EU, Schengen-området og Storbritannia.

Også ikke-vaksinerte og barn under 18 år vil få gyldig reiseforsikring.

– Det at vi nå velger å åpne opp er ikke en anbefaling om å reise. Det handler om å gi kundene muligheten til å gjennomføre reiser de selv anser som nødvendige i EU, Schengen og Storbritannia, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland.

Den norske regjeringens begrunnelse er ikke god nok

Selskapet sier at de gjør dette til tross for at Utenriksdepartementet fredag forlenget sitt globale reiseråd til 1. juli. Samme dagen lettet regjeringen på kravet om karantene-hotell. Kommunikasjonsdirektøren i Europeiske Reiseforsikring synes ikke regjeringens begrunnelse var god nok.

– Regjeringen opplyste om at det er praktiske utfordringer knyttet til det kommende koronasertifikatet som nå gjør at reiserådet forlenges i sin nåværende form. Vi synes ikke dette er en tilstrekkelig god nok grunn til å hindre kundene våre i å reise, sier Handeland.

Les om forsikring av leiebil i Spania

Relaterte saker

- Advertisement -