19.6 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20 C
Las Palmas de Gran Canaria

Slutt på nattlig portforbud og lettelser i maskepåbudet

Man nærmer seg slutte på det nattlige portforbudet i Valencia-regionen. Man vil også lette på kravet om bruk av ansiktsmaske.

Rådet som setter opp retningslinjene for restriksjonene i Valencia-regionen skal møtes på nytt torsdag 3. mai. Man vil evaluere smitte-bildet i regionen og da avgjørelsen om man fortsetter nedskaleringen.

I dag trer det nattlige portforbudet i kraft klokken 23.59 hver natt. Presidenten for Valencia-regionen Ximo Puig har nylig uttalt at man vil fjerne det helt om dagens smitte-situasjon fortsetter. Han har også sagt at man vil fjerne maskepåbudet i naturområder og på strendene. Man har i praksis aldri håndhevet kravet om ansiktsmaske på strendene i Spania. Presidenten sier at man vil fortsette med kravet om maske i lukkede arealer da dette er et «symbol på at viruset fortsatt er blant oss».

Laveste smitte-rate i Spania

Regionen har lenge hatt Spanias laveste smitte-rate. Pr 31. mai måler man 34,7 nye smittede pr 100.000 innbyggere i Valencia-regionen som inkluderer Alicante-provinsen. Snittet for Spania under ett er 121,75. For Andalucia er tallet 172,4, altså over landsgjennomsnittet. På Kanariøyene er smitte-raten 73,16.

Relaterte saker

- Advertisement -