31.6 C
Alicante
30.4 C
Málaga
28.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Dette er de nye regler for innreise til Spania fra Norge fra og med 7. juni

Spania godtar nå vaksine-sertifikater, dokumentasjon på at man er friskmeldt fra Covid-19 eller et vaksine-sertifikat for fri innreise til Spania.

I Norge slipper vaksinerte karantenehotell ved hjemreise og helsenorge utsteder nå vaksinesertifikater via websiden.

Reisende fra land som i følge EU’s oppdateringer er røde eller oransje må oppfylle bestemte krav for innreise til Spania. Norge er pr 6. juni på listen med unntak for Nordland.

Reisende fra Norge til Spania må oppfylle ett av tre krav:

1) Vaksine sertifikat

Godkjente vaksiner er de som er på EU og WHO’s liste over vaksiner godkjent for Covid-19.

Vaksine sertifikatet må inneholde: Navn, dato for vaksinering med siste dose, type vaksine man har fått, antall doser man har fått, land som utsteder sertifikatet, navn på institusjonen som utsender sertifikatet.

2) Negativ Covid-test

En negativ test for Covid-19 utstedt senest 48 timer før ankomst til Spania. Man godkjenner PCR og NAAT tester blandt de på EUs liste over godkjente Covid-tester.

3) Sertifikat om friskmelding

De som har hatt Covid-19 og er friskmeldt kan reise inn i Spania. Man må vise frem dokumentasjon på at man er friskmeldt i form av et papir utstedt av norske myndigheter eller helsepersonell senest 11 dager etter den første positive testen ble utført (PCR, TMA, LAMP e.l.). Et slikt dokument gjelder i opptil 180 dager fra dagen testen ble tatt.

Sertifikatet må inneholde: Navn, dato for første positive test, type NAAT test utført, land som utsender sertifikatet.

Dokumentasjon godtas på engelsk, spansk, tysk og fransk. Dersom original-dokumentet ikke kan fremvises i ett av disse språk må man ta med en offentlig godkjent oversettelse til spansk.

Reisende fra Nordland fylke er unntakt krav om test/vaksine-sertifikat da nordland i følge siste oppdatering fra spanske myndigheter er «grønt».

Antall testet for Covid-19 pr 100.000 innbyggere i uke 21

Relaterte saker

- Advertisement -