20.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20 C
Las Palmas de Gran Canaria

«Portforbudet» opphører i juni – ansikts-maske på vei bort

«Portforbudet» opphører i juni – ansikts-maske på vei bort

I Valencia-regionen og Alicante-provinsen vil man fjerne de nattlige restriksjonene på folks bevegelser. «Portforbudet» fjernes i begynnelsen av juni har regionens president bekreftet. Han varsler også om en mulig oppmykning før den tid. Man vil mest sannsynlig skyve klokkeslettet fra 24.00 til 01.00 fra og med natt til mandag 24. mai. Og to uker etter vil man trolig fjerne portforbudet helt.

Høyesterett i Valencia-regionen har gitt politiske myndigheter fullmakt til og med 24. mai for dagens restriksjoner. De vil trolig godkjenne myndighetenes anmodning om 14. nye dager.

Laveste smitte i hele Spania

Valencia-regionen har Spanias laveste smitte-rate med 29.5 nye smitte-tilfeller pr 100.000 innbyggere siste 14. dager.

Balearenes president har opplyst at reisende fra Valencia-regionen fra nå av er unntatt kravet om en negativ Corona-test for fri innreise til Balearene.

Ansikts-maske på vei bort

Fernando Simón, mannen som har ledet spanjolenes kamp mot Corona-viruset, uttalte 17. mai at man nå vil se lettelser på kravet om bruk av maske utendørs. Han er direktør ved Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias (CCAES).

Så lenge folk ikke er sammen i grupper mener ekspertene at masken ikke har noen funksjon.

Fallende smitte-rater, økende vaksinering og relativt få Corona-relaterte innleggelser på sykehus er grunnen til at man nå ser på flere lettelser av corona-restriksjoner, blant dem kravet om bruk av maske.

Relaterte saker

- Advertisement -