25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Nordmenn vaksinerte i utlandet kan slippe innreisekarantene til Norge

Det norske regjeringen har åpnet for å etterregistrere koronavaksiner som er tatt i utlandet. Dermed kan nordmenn vaksinert i utlandet får et «grønt» norsk vaksine-pass og med det slippe innreisekarantene ved retur til Norge.

Det er en forutsetning at vaksinene er godkjente av det europeiske legemiddelbyrået, og at personen som har blitt vaksinert har norsk fødselsnummer.

– Mange som har tatt koronavaksine i utlandet, vil nå kunne få etterregistrert vaksinen, få grønt koronasertifikat og dermed få unntak fra eller forkortet innreisekarantene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Er man fullvaksinert med en vaksine som er godkjent av det europeiske legemiddelbyrået (EMA) vil man dermed slippe innreisekarantene.

E-konsultasjon før ankomst til Norge

Registreringen kan skje før reise til Norge. Du må be om en konsultasjon hos fastlege, kommunehelsetjenesten eller privat helsetjeneste i Norge for å dokumentere vaksinasjon fra utlandet. Dette bør være en e-konsultasjon/videokonsultasjon, hvor legen får se tilgjengelig vaksinedokumentasjon, og gjør en skjønnsmessig vurdering av om dette kan godtas som dokumentasjonen eller ikke. All vaksinasjon må journalføres i egen journal, i tillegg til registrering i SYSVAK.

Se detaljer om den nye ordningen hos FHI.

Relaterte saker

- Advertisement -