25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Forvent nye restriksjoner på nattelivet i Spania

Katalonia har allerede gjeninnført restriksjoner på nattelivet i regionen. Antallet nye smittede i aldersgruppen 20-29 er nå tre ganger høyere enn snittet.

Flere tusener sitter nå i karantene over hele Spania etter over 1000 smittede kan knyttes til en student-tur til Mallorca. Spanske studenter har markert slutten på skoleåret og begynnelsen på sommerferien med reiser, fester og andre sosiale samlinger. Med et stort antall nye smittede som resultat.

I tillegg til Katalonia ser man at nattelivet stenges i deler av Nord-Spania. I Cantabria stenger 16 kommuner nattelivet helt. I Navarra må barer og nattklubber nå stenge klokken 01.00 mot 03.00 tidligere.

Presidenten for Valencia-regionen Ximo Puig sier man nå analyserer situasjonen. I Valencia-provinsen har smitte-tilfellene økt merkbart, mens man i Alicante-provinsen fortsatt ser svært lave tall. En ny annonsering vil komme i slutten av uken om eventuelle nye restriksjoner for nattelivet i Valencia-regionen.

Talsmenn for utelivsbransjen sier de nå blir syndebukken for et problem som henger mer sammen med unge folks ulovlige drikking i parker og andre steder utendørs. Det såkalte «botellon» er en vanlig tradisjon blant spansk ungdom hvor de møtes utendørs og drikker billig alkohol sammen. Gjerne pappvin blandet med Coca Cola, calimocho.

Relaterte saker

- Advertisement -