23.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
21.4 C
Las Palmas de Gran Canaria

Forbyttet babyer på spansk sykehus i 2002

En kvinne født i 2002 har saksøkt de regionale helsemyndighetene. En DNA test tatt i forbindelse med en fars-sak i 2017 avslørte at kvinnen ikke kunne være datter av hennes egen far. En test nummer to viste at kvinnen som i alle år hadde vært hennes mor ikke delte noe DNA med sin datter.

Da hun var 16 år gammel ba hun om advokathjelp for å presse myndighetene til finne ut av hva som kunne ha skjedd. Etterforskningen viste at det bare fantes en annen jente-baby hun eventuelt kunne ha blitt byttet ut med på sykehuset i Logroño (Bilbao). Den nå 19 år gamle kvinnen venter nå på resultatene var DNA tester som kan bekrefte hvem hennes biologiske foreldre er.

De regionale myndigheter skylder på «menneskelig feil» og de påpeker at man i dag har bedre rutiner enn det man hadde i 2002. Helseminister for La Rioja, Sara Alba, sier man ikke kan finne ut hvem personen er som gjorde feilen den gangen.

Den nå 19 år gamle jenta har saksøkt myndighetene og ber om 3 millioner Euro for skadene som er påført henne og familien. Myndighetene har tilbudt 215.000 Euro i oppreisning.

Den andre kvinnen som ble byttet rundt som baby har ikke anmeldt forholdet.

Relaterte saker

- Advertisement -