25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Følger nøye med på smitte-raten i Valencia-regionen

Regionen som lenge har hatt Spanias laveste smitte-rate har siste ukene sett flere nye utbrudd. Det har vært nye utbrudd knyttet til unge som reiser og fester sammen.

Et stort utbrudd har opprinnelse på et hotell på Mallorca, et titalls unge som returnerte fra ferie her testet positive før de reiste tilbake til Valencia-regionen. I Alicante setter politiet nå opp video-overvåkning i et havne-område frekventert av unge som samles for å drikke utendørs, en tradisjon man kaller «el botelllon», den store flasken.

«Svært bekymret»

Den regionale presidenten ser at man er «svært bekymret» over utviklingen. Ximo Puig sier man vil vurdere om det trengs nye tiltak etter å ha analysert situasjonen om rundt en ukes tid.

Unge er nå gruppen er blant de som nå er mest sårbare ovenfor viruset da denne gruppen ennå ikke er vaksinert. Etter at man startet å vaksinere de eldste i begynnelsen av året er det nå 40-åringer som mottar vaksinen i Spania.

Lite smitte i Alicante-provinsen

I regionen er det Valencia-provinsen som er verst med en smitte-rate på over 170 pr 100.000 siste 14. dager. I Alicante-provinsen er tallet 47,45 og i Castellon 63,11.

Relaterte saker

- Advertisement -