19.6 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20 C
Las Palmas de Gran Canaria

Alicante-provinsen først inn i «nye normalen»

Alicante-provinsen er første i Spania med mindre enn 25 nye smittede pr. 100.000 innbyggere siste to ukene. Med det blir provinsen den første i Spania som kan se frem til de man omtaler som «den nye normalen».

Detaljene rundt neste trinn i nedskaleringen vil bli annonsert av de regionale myndighetene i Valencia. Men President Ximo Puig avviser rykter om«en total gjenåpning av uteliv og restauranter». Han understreker at man fortsetter litt og litt som annonsert tidligere «…nedskaleringen videre vil bli forsiktig så ingen kan tro at pandemien er over…». Han forsvarte det nattlige portforbudet «.. det minner folk på at pandemien ennå ikke er over..».

Vil ikke «rote det til» før sommerferien

Foto: Benidorm.

President Ximo Puig poengterte at man vil fortsette forsiktig så regionen har lavest mulig smitte-tall for sommeren. Costa Blanca er en av Spanias viktiste turist-regioner og man håper flest mulig igjen vil ta turen til Alicante og Valencia-regionen.

Vaksinering av befolkningen i Valencia-regionen går fremover. I løpet av 2-3 uker vil man starte massevaksinering av befolkningen under 50 år.

Relaterte saker

- Advertisement -