20.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20 C
Las Palmas de Gran Canaria

Alarm-perioden er slutt Valencia-regionen «åpnet opp» søndag 9. mai

Fra og med søndag 9. mai er det slutt på «alarm-tilstand» i Spania og med det går man i Valencia-regionen et skritt nærmere en normalisering.

Valencia-regionen har Spanias absolutte laveste smitte-tall. Det er nå 40,54 nye smittede her pr. 100.000 pr 14. dager mot 198,6 i snitt for hele Spania. Dette gir myndighetene muligheten til å lette på restriksjonene nå som det er de regionale myndigheter som bestemmer dette og ikke statens rammer.

President for Valencia-regionen, Ximo Puig, sier det denne gangen ikke er noen vei tilbake for oppmykningen. Takket være vaksineringen av befolkningen er dette den endelige slutten på den situasjonen man nå har levd med siden våren 2020.

Dette er de ny reglene som gjelder frem til 24. mai. i provinsene Alicante, Valencia og Castellon:

– Regionens ytre grenser «fjernes» i den forstand at man nå kan reise fritt inn og ut av regionen.

– Portforbudet reduseres til å gjelde bare mellom klokken 24.00 og 06.00. De som er på vei hjem fra jobb er untatt fra «portforbudet».

– Restauranter og barer kan utvide åpningstiden til 23.30. De han fylle terrassene til full kapasitet og opptil 50% innendørs. Maks 10 personer pr. bord. Ingen kan oppholde seg i baren, dansegulv skal forbli stengt og det er forbudt å røyke også på terrassen.

– Det er forbudt å selge alkohol fra klikken 22.00 frem til klokken 09.00.

– I det offentlige rom kan opptil 10 personer som ikke bor sammen samles. Det samme gjelder i private hjem.

– Idrett i grupper er tillatt med opptil 10 personer med maske innendørs. Utendørs opptil 20 personer som holder avstand.

Relaterte saker

- Advertisement -