20.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20 C
Las Palmas de Gran Canaria

Advokater og notarer stjal eiendommer fra døde på Costa Blanca

En notar fra Benidorm og eieren av et gestoria i Alfaz del Pi er blant de pågrepne. Disse skal over en lengre periode ha svindlet til seg eiendommer og andre verdi-objekter fra avdøde hvor det ikke har dukket opp noen arving.

Lederen av denne organiserte gruppen skal være en advokat, tidligere ansatt på rådhuset i Benidorm. Han ble pågrepet i sitt hjem i Polop i 2020. Han er fra før av dømt for dokumentforfalskning i en sak fra 2014. De skal ha svindlet til seg verdier på over tre millioner Euro. I tillegg til den arresterte notaren er en notar nummer to, også fra Benidorm, mistenkt i saken. Men vedkommende døde i 2020 mens etterforskningen fortsatt pågikk.

Siden 2012 skal gruppen har søkt opp svært gamle personer uten arvinger på Costa Blanca. Ved hjelp av falske dokumenter skal de så ha overtatt deres verdier i det vedkommende dør. Det dreier seg om penger på konto, verdipapirer i tillegg til eiendom. Gruppen skal ha forsøkt å overta 78 eiendommer på denne måten. De lykkes i 26 av tilfellene å få eiendommene over på egne navn.

Eiendommene de tilegnet seg på ulovlig vis ligger nord på Costa Blanca, både Marina Baixa og Marina Alta.

Relaterte saker

- Advertisement -