25.4 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24.7 C
Las Palmas de Gran Canaria

– Ni av salgene i første kvartal i år var til nordmenn på video-visning!

Eiendomsmegleren med base på Orihuela Costa melder om et «sykt bra første kvartal 2021 og mye jobb». Vi har solgt til polakker, svensker, spanske, belgiere, briter, tyskere, islendinger etc… inkludert fjernsalg via videovisning, sier Mona Nilsen.

– Ni av salgene i første kvartal i år var til nordmenn på video-visning! Det sier litt om temperaturen i markedet! Og nå i april mai er det mer av samme tendens videovisninger og salg til tilreisende og residenter.

Mona forteller om mange interessente som ber om informasjon. De salg man har via video-visning er mest folk som kjenner området fra før. De som ikke er like godt kjent vil komme sammen med «massene» når det blir enklere å reise.

Pandiemien har skadet den spanske økonomien men boligmarkedet holder seg stort sett godt. Det er mange lokale forskjeller men snittprisen for en bolig i Spania er nå på 1710 Euro pr kvadratmeter. Dette er 0.71% mer enn et år tilbake. Prisstigningen var dog høyere ett år tilbake så det er ingen tvilk om at det er et mer utfordrende marked for mange noe som tjener den som er klar til å kjøpe.

DinBolig har nå utvidet staben med tre personer. To erfarne meglere som jobber direkte med salg opp mot det norske og det fransktalende markedet og en person dedikert til oppsyn og pass av eiendommer i den tiden de er ute til salgs.  Det er svært viktig å kunne tilby kundene en integralpakke som inkluderer alt de måtte trenge før under og etter handelen.

Kundeforholdet ikke er slutt ved signering hos notaren og overrekkelse av nøkler , da kommer oppfølging og tilrettelegging via administrasjonskontoret .

Satset mens andre trappet ned

Da pandemien slo til valgte mange meglere å permittere eller si opp ansatte. Mona Nilsen valgte å holde på staben som nå teller over et dusin mellom eiendomsmeglerne, administrativt, vedlikehold og de som driver søsterbedriften Taxfiscal hvor man driver med juridiske tienester som testamente og arv samt skatterådgivning, bistand til finansiering av bolig i Spania etc.

Etter å ha solgt bolig på Costa Blanca i 20 år er porteføljen stor av både kjøpere og selgere. Og blant dem er det tusener som har trengt en lokal representant for å bistå med formaliteter rundt det å eie bolig i Spania.
På laget har Mona Nielsen fått med seg et svært erfarent internasjonalt og flerspråklig team. Cathy Sánchez Romero har over 20 års erfaring fra et spansk asesoria, altså det rådgivningskontoret det er vanlig å bruke til å løse formaliteter i Spania. Laila Moreno, opprinnelig fra Oslo, har bakgrunn innen eiendomsmegling og advokatbransjen. Lola Fernandez er kjent for mange skandinaver, hun har jobbet hos notarius, i sameieadministrasjon og mange år på servicekontor på Costa Blanca.

Eiendomsmegleren på Costa Blanca har vært gjennom flere kriser før. En av lærdommene fra boligkrisen som rammet Spania i 2008 var at den som står på mens andre trekker inn årene får betalt for det. I kjølvannet av finanskrisen var det svært mange som ville kjøpe bolig til gunstige priser etter lenge å ha sittet på gjerdet.

Nilsen er opprinnelig fra Larvik. Hun kom til Torrevieja i 1987 og hun har fulgt eiendomsmarkedet på vei opp og på vei ned gjennom flere kriser i Spania. I 2019 kunne bedriften hun leder markere 20 år på Costa Blanca.

– Så nå ser jeg at det funket å legge inn et sjette og syvende gir, det ble nesten magisk! Det ble faktisk enda flere salg første kvartal 2021 enn Covid-frie første kvartal 2020. Fjoråret var overasskende nok var veldig veldig bra i seg selv. For megleren syd på Costa Blanca lå an til all-time-high i fjor før pandemien rammet. Starten på 2021 har blitt endra bedre, det er mange motiverte kjøpere i markedet og mange gode tilbud.

Mange nordmenn har kommet til Valencia-regionen

– Mange har kommet og de drar ikke tilbake før kravet om karantenehotell er borte. Vi er heldige som bor i både regionen og provinsen med minst smitte i hele Spania og store deler av Europa. Men alle norske klager på plikten om karantenehotell ved hjemkomst etter at de har vært her i en region som for tiden registrerer en tredjedel av smitten pr 100 000 innbyggere sammenliknet med Norge, avslutter eiendomsmegler Mona Nilsen.

Smitten på Costa Blanca er en brøkdel av det man ser i Oslo

I Spania har man registert i snitt registert 188,97 nye smittede siste 14. dager pr 100.000 innbyggere pr. 10. mai. Valencia-regionen har suverent laveste smittetall i Spania. Her er tallet en brøkdel med 33,61 som har testet positivt de siste to ukene pr. 100.000. Nest-beste er Ceuta med 53,44. Til sammenlikning er tallet 180,62 for Andalucia (Costa del Sol) og 85,80 for Kanariøyene. Tallene kommer fra det spanske helse-departementet.

Folkehelseinstituttet i Norge melder om 237 nye smittede pr 100.000 siste to ukene i Oslo. For Agder er tallet 159 og Viken 141.

Les også “10 boliger i Spania alle har råd til

Relaterte saker

- Advertisement -