23.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
21.4 C
Las Palmas de Gran Canaria

Mye dyrere å kjøpe bolig i Spania med basseng

I snitt omsettes boliger med basseng for en pris 37% over de uten. Størst er forskjellen på Costa del Sol. I Andalucia er prisforskjellen 64.4%. I Valencia Regionen og på Costa Blanca koster boligene med basseng i snitt 54.4% mer.

Madrid-regionen går i mot trenden. Her koster boliger med basseng 3% mindre.

Andalucía 64,4%

Comunitat Valenciana +54,4%

Kanariøyene +52%

Extremadura 51,2%

Asturias 42,4%

Aragón 40%

Madrid – 3%

Cantabria 16,6%

Navarra 17,7%

Hvorfor koster det mye mer med basseng?

Prisforskjellen handler trolig om langt mer enn bare bassenget. I Valencia-regionen og Andalucia, begge med et stort antall ferieboliger, er det naturlig med en merkbar prisforskjell.

De som reiser på ferie vil ha basseng og en utleiebolig uten basseng vil oppnå en langt lavere pris i leie-markedet. Dette vil også merkes på salgsprisen.

En annen faktor kan være at de fleste nyere boliger nå bygges med basseng og at prisforskjellene man ser også kan knyttes til alderen på boligen. Data kommer fra portalen Idealista som ikke har krysset data om basseng og priser med boligenes alder.

Merk at et basseng normalt krever mye vedlikehold. Leiligheter i komplekser med basseng vil ha litt høyere felleskostnader. Vedlikehold på heis er en annen faktor som drar opp felles-utgiftene.

Relaterte saker

- Advertisement -