23.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
21.4 C
Las Palmas de Gran Canaria

«Boom» for nybygg på Costa Blanca

I forhold til hva man så før pandemien i 2019 er aktiviteten nå 30% høyere. Langs kysten er det utlendinger som driver økningen i etterspørselen nå.

Belgiere, Svensker og Polakker er svært aktive i markedet nå. De har i stor grad fylt opp «tomrommet» etterlatt av Russere og kinesere som ikke har kunne reist inn i EU eller Spania.

I andre rekke kommer nordmenn, islendere, hollendere, tyskerne og til britene som til tross for Brexit fortsatt vil ha nye boliger i Spania. Spanjolene er også aktive i markedet, spesielt de fra storbyene vil ha en ny feriebolig.

70% av transaksjonene kjøres nå uten pantelån i boligen man kjøper. Rundt 250.000 Euro er snittprisen på en ny bolig i Orihuela og Torrevieja-området. Spesielt på Playa Flamenca og Punta Prima er det nå svært høye byggeaktivitet som følge av etterspørselen. I Torrevieja er det nå på vei opptil 18 skyskrapere på opptil 40 etasjer flere av dem i sentrum.

I Alfaz del Pi går man snart i gang med byggingen av 117 nye boliger i nærheten av den norske skolen. Og midt i Albir er det 186 nye leiligheter på vei.

Flesteparten av disse nye boligene som nå har fått nye eiere er leiligheter.

I Benidorm-området er aktiviteten i hovedsak i området mellom Terra Mitica og Finestrat. Her koster en vanlig bolig rundt 350.000 Euro. I området Calpe-Denia bygges det også mye. Området har regionens flotteste strender og prisene er generelt enda høyere her.

Forbundet for arkitekter melder om en økning på 62% i antallet nye byggesøknader sammenliknet med samme perioden i 2020 og 28% sammenliknet med 2019 før pandemien.

Relaterte saker

- Advertisement -