25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Polop-drapet: Vil ha 30 millioner Euro i erstatning

Den tidligere draps-siktede ordføreren Juan Caño søker om 30 millioner Euro i erstatning for de 245 dagene han måtte sitte i fengslet i tilknytning til drapet på hans forgjenger Alejandro Ponsada. Caño slapp i 2010 ut mot kausjon.

Caño ble tiltalt for å ha leid inn dørvakter fra et bordell i Benidorm for å utføre drapet. Til tross for mange indisier fant en jury politikeren uskyldig. Sentralt i avgjørelsen var troverdigheten til et av vitnene fra bordellet som kunne knyttet Caño til leiemorderne.

Alejando Ponsada ble drept i det han stoppet bilen utenfor sitt hjem. Han ble skutt i hodet på kloss hold i det han skulle åpne porten til boligen i Xirles 19. oktober 2007.

Mordet ble knyttet til urbanisering av et området i Polop, «Balcon de Ponoig» hvor den gang vise-ordfører Caño var uenig med sittende ordfører, nå avdøde Alejandro Ponsada. Politiets teori er at vise-ordføreren bestilte drapet på ordføreren så han kunne presse gjennom prosjektet og høste personlige økonomiske gevinster. Etterforskningen avslørte at Caño og hans kone hadde et titalls bankkontoer som kunne knyttes til korrupsjon.

Ponsoda og Cano skal ha vært dypt uenige om Polops utvikling. Til tider skal uoverensstemmelsene mellom de to ha vært så store at Ponsoda avsatte Cano som byråd i perioden fra 2003 til 2007 på grunn av episodene hvor han hadde forøkt å kreve kommisjon. Cano ble først tatt inn i varmen igjen etter lokalvalget i 2007.

I 2003 ble den nye urbaniseringsplanen – PGOU – for Polop godkjent, samme år var Ponsoda og Cano vitner i en rettssak mot en utbygger som hadde bygd på uregulert grunn. Utbyggeren skal under vitneforklaringen ha insistert på at han fikk bygningstillatelse av rådhuset mot at han betalte de kommunale avgiftene og byggetillatelsen.

I 2006 ble det oppdaget at mappen hvor oppdelingen av tomter, prosjektbeskrivelser og byggetillatelser ble oppbevart, hadde forsvunnet fra kontorene til byråd for urbanisering. I denne mappen lå alle dokumentene Cano hadde underskrevet og godkjent i perioden da han var byråd for urbanisering frem til 2003. Dermed var det ikke lenger mulig å fastslå hvorvidt en rekke byggeprosjekter var støttet av nødvendige tillatelser.

Relaterte saker

- Advertisement -