25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Nytt smitte-utbrudd på Den norske skolen Costa Blanca

Den norske skolen i Alfaz del Pi stenger etter nok et smitteutbrudd. Denne gangen er minst fire elever på både videregående og ungdomsskolen er smittet.

Nå sitter både elever og foresatte i karantene mens skolen holder stengt og venter på videre instruks fra helse-myndighetene. Skoleavslutningen for videregående skole samt 10. klasse er også avlyst på grunn av smitten.

Rektor sier til Spaniaavisen at man ikke kjenner opprinnelsen til utbruddet på skolen. Men SpaniaAvisen skriver at smitten kan ha spredt seg under en skoleforestilling som ble gjennomført i skolegården.

En jobb å gå til under pandemien

Rektor Kristin Granne sier til SpaniaAvisen at skoleåret under pandemien har vært vanskelig.

– Det har det vært, men restriksjonene har vært for alle og vi har i det minste hatt en jobb å gå til i motsetning til så mange andre.

Sinte foreldre

I 2020 var smitte-situasjone på Den norske skolen Costa Blanca tema i media. Sinte foreldre mener skolen opptråtte uansvarlig i det man oppdaget smitte på skolen. Flere elever ble holdt hjemme og skolen svarte med å sende varsel til foreldrene om at man holder eleven hjemme fra «pliktig opplæring».

Usaklig Corona-oppsigelse kostet «millioner»

Skolen ga flere lærere sparken under pandemien. Skolen endte opp med å betale «million-erstatning» til lærerne etter usaklig oppsigelse.

Les også:

Sinte foresatte etter Covid-19 smitte på Den norske skole Costa Blanca i Alfaz del Pi

Usaklig oppsigelse koster den norske skolen millioner

Relaterte saker

- Advertisement -