20.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20 C
Las Palmas de Gran Canaria

Forhandler om gjenåpning av Solgården i Villajoyosa

Representanter fra Valencia-regionen megler mellom stiftelsen og de ansatte. Ferie-senteret for pleie-trengende eldre har holdt stengt dette året på grunn av Corona-pandemien. Minst åtte eldre døde etter charter-reiser til Solgården tidlig i 2020. Minst 53 eldre returnerte til Norge med Corona-smitte etter opphold på Solgården.

I et møte på rådhuset i Villajoyosa forsøkte man å legge frem alternativer for ny drift på senteret. Ordfører i byen Andreu Verdu var til stede sammen med representant for Valencia-regionen, Elviria Rodenas. Hun er directora General de Trabajo for Valencia regionen. De møtte representanter for stiftelsen Solgården og de ansattes fagorganisasjoner UGT og CCOO.

Møtet ble konkludert med at ledelsen er forpliktet til å legge frem et konkret forslag for videre drift. Dette skal skriftlig presenteres for de andre partene og man skal ha flere nye møter de neste ukene.

I april 2020

Senteret har vært aktivt siden 1972. I 2002 endret man forretningsmodellen til stiftelse. Solgården BA er et humanitært andelslag hvor det ikke gis utbytte til noen av andelshaverne. Det betyr at alt av overskudd går til drift og videreutvikling av Solgården.

Det hele startet i 1968. Det var en turistboom på Costa Blanca og nordmenn valfartet til sol og varme. Det ble arrangert turer for norske utviklingshemmede med ledsagere, blant annet til Benidorm, men det viste seg at det var vanskelig for denne gruppen å manøvrere seg i byen siden det på den tiden var dårlig tilrettelagt for rullestolbrukere, da administrerende direktør ved Solgården, Pablo Sbertoli i et intervju med SpaniaPosten i 2015.

Dermed startet en gruppe nordmenn, deriblant skuespillerdivaen Wenche Foss som selv fikk en sønn med Down syndrom, en kronerulling for å samle inn penger til et eget ferieparadis, tilrettelagt bevegelseshemmede.

Relaterte saker

- Advertisement -