23.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
21.4 C
Las Palmas de Gran Canaria

Altea: Arkeologiske rester vitner om bosetning 2500 år tilbake.

I Altea la Vella (gamle Altea) har man funnet potteskår og rester fra andre keramikk-gjenstander som er rundt 2.500 år gamle.

Arkeologen Pedro Jaime Zaragozi sier gjenstandene er funnet i det som likner et hjem, noe som bekrefter at folk bodde her i den iberiske epoken og at det er snakk om flere boliger. Man har fra før historiske kilder som omtaler eldgamle bosetninger i denne opprinnelige delen av Altea.

Mesteparten av gamlebyen i Altea la Vella er klassifisert som «arkeologisk beskyttet». Det betyr at alle arbeider som innebærer graving i grunnen må utføres i samråd med en arkeolog. Dette siste funnet ble gjort som en konsekvens av denne ordningen.

Det egentlige Altea het opprinnelig Altāya, ble grunnlagt av muslimer en gang mellom 700 og 1200 og lå nord for elven Algar – i dag kjent som Altea la Vella, Gamle Altea.

Altea la Vella
Altea la Vella

I følge den spanske reisebokforfatteren Adán Agulló går opprinnelsen til navnet Altea tilbake til perioden mellom årene 700 og 1200 da maurerne, som var Berbere og Arabere fra Nord-Afrika, hersket i Spania. Byen Altāya ble da grunnlagt ved foten av Sierra de Bernia, rundt tre og en halv kilometer nord for elven Algar.

Les: Hvordan Altāya ble til Altea

Relaterte saker

- Advertisement -