25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Alfaz del Pis nye infrastrukturplan for 2021-2023

Alfaz del Pi kommune har lagt frem en liste over de investeringer som skal gjøres i infrastruktur de neste årene. Ett av de store målene er å bedre koble Albir til Alfaz del Pi.

Til sammen skal det brukes over 10 millioner Euro. Pengene kommer i stor grad fra regionale myndigheter i Alicante, Valencia-regionen og EU-midler. På listen finner man ikke gangbroen over riksvei N332 som i følge kommunens selv skulle vært påbegynt i 2018.

Veikryss blir til rundkjøring

Det skal bygges en rekke nye rundkjøringer for å få bedre flyt i trafikken. Blant dem en i Avda. Mar ved Supermercado Costa Blanca. Den viktigste for innbyggerne er at man fjerner dagens lyskryss over N332 ved McDonald. I følge kommunen vil man erstatte den med en rundkjøring. Ett steinkast unna vil man også ha en rundkjøring som erstatter krysset N332/Avda Pere. Også innkjøringen til El Tossalet skal bli rundkjøring. I Albir vil man fjerne krysset Cami Vell d’Altea og Avda Albir, altså krysset like etter LIDL.

Flere og lengre sykkelbaner

Nettet med sykkelbaner blir utvidet både i retning Benidorm og mellom Albir og Alfaz del Pi. Kommunen legger opp til tre «linjer» hvor man kan krysse kommunen på sykkel.

Det skal også settes opp en ladestasjon for elektriske biler.

Kommunen har også satt av over 500.000 Euro til å forbedre gatelys i urbanisasjonen Foya Blanca.

Se videopresentasjon av infrastruktur-prosjentene for Albir og Alfaz del Pi:

Mange av prosjektene prentert i videoen er allerede utførte prosjekter / investeringer.

Relaterte saker

- Advertisement -