Reiseguide til Alicante Torrevieja Billig å bo i Torrevieja

Billig å bo i Torrevieja

-

- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Både hårklipp og tannstell er langt rimeligere i Spania enn i Norge. Dessuten er reisen kortere dersom det skulle oppstå problemer i etterkant. Vi har blitt med nordmenn til frisøren og tannlegen i Torrevieja.

Bente Marthinsen, Elsebeth Irgens Jensen og Gro Nygaard Gjerde fra Asker er på en ukes jentetur i Spania. Foruten å nyte herlige høsttemperaturer og ha det moro sammen, benytter de anledning til å få stelt håret.

Vi har nok utsatt frisørtimen litt i lengste laget fordi vi skulle hit. Det er ingen vits i å betale en formue i Norge for klipping og striping når vi likevel skulle hit. Det er klart vi steller håret i Norge også, men prisene her er veldig lokkende, medgir Bente Marthinsen.

Behandlingen hun får hos Heidi Frisør koster henne 40 euro. Altså i overkant av 300 kroner.

Hjemme i Narvik ville det ha kostet rundt 1000 kroner, forteller frisør Kamilla Normark. Hun er nettopp kommet ned til Spania etter å ha drømt om muligheten helt siden hun ble ferdigutdannet frisør for to år siden.

Hun forteller at prisene i Narvik er veldig lave i forhold til større byer i Norge. Det er ikke uvanlig at man må legge igjen 1.600 kroner for en klipp og strip i gamlelandet. Utrolig, men sant – det betales kun en femtedel av prisen i Spania for disse tjenestene for kvinner i alle aldre.

Turistene bruker penger
I løpet av de 11 første månedene i 2011 hadde utenlandske turister lagt igjen 4.350 millioner euro i regionen Valencia. Det er en økning på 8,6 prosent i forhold til samme periode i 2010.
De som legger igjen mest penger i regionen er britene med til sammen 1.287 millioner euro.
Det kommer stadig flere turister til Spania og hollenderne har lagt igjen 33,7 prosent mer i 2011 enn i 2010. På andreplass kommer nordmenn som har lagt igjen 32,1 prosent mer i 2011 enn i 2010. Til sammen har nordmenn og hollendere lagt igjen 480 millioner euro i regionen.
Regionen har hatt en økning i turisme fra land som Italia og Frankrike, men det er fremdeles britene som regjerer turistsektoren på Costa Blanca. Britene sørger for 30 prosent av turistsektorens inntekter.

Rimeligere tjenester
Skal det utføres enda mer avanserte tjenester, blir det faktisk enda mer å spare. En tur i desember fra lørdag til tirsdag med Norwegian kommer på 1247 kroner. Riktignok med avgang fra Torp i Sandefjord og hjemkomst Gardermoen. Dessuten må du nedom København på hjemturen. Men, poenget er at du faktisk kan rekke både shopping, frisør, og muligens en tannsjekk hvis du planlegger godt, og likevel spare penger.

Tannlegebesøk er mye rimeligere i Spania enn i Norge. Hos Smile Dental Clinic i Torrevieja på veg inn for å snakke med tannlege Tor Oppedal, traff vi den typiske norske pasienten. Sverre og Ellinor Johansen fra Kongsberg har tilbrakt høsten i Spania. Nå vil de sjekke tennene før de vender nesen hjem mot Kongsberg. De representerer norske pensjonister som har tid til å planlegge sine gjøremål i Spania på en god måte.

Prisen og tilgjengeligheten er de viktigste årsakene til at vi bruker denne tannklinikken. Det er faktisk vanskelig å få time hos tannlegen i Norge. Dessuten er de dyktige og svært behagelige å ha med å gjøre her. Jeg har aldri tidligere opplevd å få klem av tannlegen min, men det får jeg her. Her lever de opp til navnet sitt og er smilende alle sammen, forteller Sverre Johansen fra tannlegestolen før tannlege Gry Nibe med vennlig røst ber ham gape opp.

Tannpine på norsk
Tor Oppedal har vært tannlege i Spania i mange år. Fordi han kjenner mange kollegaer i Norge, har han rimelig god oversikt over prisene der også. Han mener det er mellom 30 og 50 prosent å spare på å få satt på en krone eller andre nødvendigheter i Spania.

I Norge tar de betalt for absolutt alt. Blant annet opererer tannlegene der ofte med et hygienetilllegg på 150 kroner. Det burde jo egentlig være en selvfølge at utstyret er sterilisert og at klinikken for øvrig er ren og pen, mener Tor Oppedal.

Smile Dental Clinic opplever av og til at nordmenn heller går til spanske tannleger fordi de er for dyre. Det de ikke tenker over er at det kan bli veldig dyrt hvis ikke alt går bra. Spanske tannleger opererer ikke med den garantien de gir. Dessuten er det slik at om noen gir en gratis første konsultasjon har klinikken de samme utgifter som andre. Altså må de ta igjen kostnadene i andre ledd.

Du må tilbake til den tannlegen du var hos for å få nytte av garantien. Derfor er det et sjansespill å gå til tannlege i Thailand fordi det er så billig er, for eksempel. Mange av de kompliserte inngrepene bør gjøres over tid. Det betyr at prosessen bør ta noen dager eller uker. De som oppholder seg her noen måneder av gangen nyter derfor godt av å få et ordentlig tilbud, sier Oppedal.

Det finnes mange skandinaviske tannleger på Costa Blanca og for enkelte kan det av og til være greit å framføre sin tannpine på eget morsmål.

Følg oss

20,226FansLike
0FollowersFollow
208FollowersFollow

Transport til og fra flyplassen

Flytog til Alicante-flyplass prioriteres

Flyplassen i Alicante får egen togforbindelse. Den spanske regjeringen...

Anmeldt for ulovlig flyplass-kjøring

En mann ble stoppet av politiet i...

Alicante flyplass – beste i Europa

Blant 1960 flyplasser er Alicante flyplass kåret til Europas...

Norwegian setter Max-flyene på bakken – kansellerte avganger fra Malaga

Etter to liknende ulykker med Boeings nye 737 Max...

Malaga Flyplass (AGP) – Guide og info om transport, leiebil, taxi og busstider

Malaga flyplass - Málaga–Costa del Sol Airport Like syd for Malaga...

Alicante flyplass utvides med ny rullebane

Alicante-Elche flyplass El Altet skal få en rullebane til....

Alicante Flyplass (ALC)- Guide og info om transport, leiebil, taxi og busstider

Alicante flyplass eller Alicante–Elche Airport som en offisielt heter er...

Ekspressbuss fra Albir til Alicante

En ny busslinje er opprettet mellom Albir og togstasjonen...

Ny togterminal ved Malaga flyplass

Nylig åpnet den nye undergrunnstasjonen på flyplassen i Malaga....

Murcia flyplass Covera (RMU) – Transport, leiebil, taxi og busstransport

Murcia flyplass Corvera ligger like utenfor Murcia by, en...

Gran Canaria Las Palmas flyplass (LPA) – Transport, leiebil, taxi og busstider

Gran Canarias flyplass har direkteavgang fra de fleste større...
- Støtt vår sponsor de støtter oss -
- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Papirutgaven SpaniaPosten

Festivaler og spanske fiestas

Påsken 2020 i Spania

Påsken 2020 i Spania løper fra palmesøndag 5. april...

Marbella “frigjort” fra maurerne

11. juni markerte Marbella at byens nøkler ble overlevert...

Sommerfestival i Rojales

Festivalen i Rojales markeres over en lengre periode. Nå...

Altea i August: Moros y Cristianos; Teater, historie og krutt

Vi skal bivåne det årlige slaget om Altea. Maurere,...

Inmaculada Concepción 8. desember – Marias unnfangelsesdag

Fredag 8. desember er merkedag i Den katolske kirke...

La Nucias sommerfestival – Virgen de la Asunción

Hver august fra 14. til 18. ferier...
- Støtt vår sponsor de støtter oss -
- Støtt vår sponsor de støtter oss -
- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Relaterte sakerRELATED
Recommended to you