Albir
Albir

I frisørsalongen Glamour har Linn Abigail Sandem åpnet et bredt tilbud. Med en helhetlig tilnærming til hudpleie gir hun alt fra råd om livsstil og kosthold til gull og glitter for spesielle anledninger.

Den unge damen har ikke latt tiden gå fra seg. Småbarnsmoren flyttet til Albir for ett og et halvt år siden og åpnet dørene til sin lille salong i påskeuken. 26 år ung har hun rukket å få åtte års erfaring som hudpleier og liker å bruke fagets rette navn: Hud- og kroppsterapeut. I hele april frister hun med 40% rabatt på alle behandlinger.
Tidlig interesse
– Jeg har alltid vært interessert i alt som har med kropp og helse å gjøre og er nok litt utålmodig av meg. Siden planen var klar begynte jeg på privatskole etter første året på videregående og var ferdig utdannet som 18-åring, sier hun. Yrkeskarrieren startet i en salong i Nydalen i Oslo. Deretter var hun ett år på Rømskog Spahotell, før hun hadde hjemmesalong i noen år. Hun og samboeren ville gjerne prøve å bo og jobbe i et annet land. Dermed havnet de i Albir i oktober 2013 med to små barn.
– Vi sjekket ikke så mye på forhånd og jeg kunne ikke ett ord spansk. Jeg fikk en personlig trener som ikke kunne hverken engelsk eller norsk, og måtte til pers. Ikke så dumt å lære alle ord som har med kropp å gjøre først, i mitt yrke, smiler hun. Nå tar hun med glede imot kunder på både norsk, spansk og engelsk.
Helhetlig

I den lille «hulen», der Linn skal drive sin praksis, råder en rolig stemning. Stearinlys, musikk og Buddha-figur hører med, syns hun.
– Jeg tilbyr alle de vanlige behandlingene: massasje, hårfjerning, hudpleie, manikyr og pedikyr. Om en måneds tid vil det også bli akryl-negler og vippe-ekstensjon. Jeg liker å gi det lille ekstra. Det kan være en god nakkemassasje når man ligger med maske, eller en grundig håndmassasje ved manikyr, sier hun.
Hun vet også godt at skjønnhet ikke bare kommer utenfra. I samarbeid med nevnte personlige trener gir hun dem som ønsker en plan for både kosthold og livsstil. Slike forbedringer vil synes å huden over tid, påstår hun. Det vi putter utenpå er heller ikke likegyldig. Derfor velger hun kremer med naturlige ingredienser og uten skadelige tilsetningsstoffer.
– Jeg bruker en spesielt god voks ved hårfjerning. Den er laget av en islandsk dame bosatt i Norge og er basert på eteriske oljer. Dermed får kunden mindre rød og sår hud enn vanlig etter slike behandlinger, opplyser hun.
Behagelig
– Hvis man skal følge opp hud og helse på en god måte anbefaler jeg å spandere på seg en behandling hver måned, sier hun før hun lar Spaniapostens utsendte få prøve en økt med kjærlig pleie av vinterhuden.
Med dreven hånd påføres skrubb, maske og kremer i tur og orden mens rolig musikk strømmer inn i ørene. I tillegg blir vi opplyst om alt som skjer og de respektive kremenes egenskaper. Nakkemassasje får vi også, mens masken gjør sin virking. Etter en times tid føles nakken mer avspent og huden mykere, dog uten gull, glitter og glamour, denne gangen. På vei ut i solfylte Albir, lover vi ikke at vi kommer tilbake om en måned, men det er ikke helt utenkelig.